matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
sinus podstawy ;p
Lewy:
Mam pytanie. Czy jeśli mam sin3x to można 3 wyciagnąć przed sinusa i otrzymac 3sinx ?
7 lip 13:13
Jack:
nie
7 lip 13:26
Basia:
sprawdź na prostym przykładzie x=
π
2
sin3x = sin
3π
2
= −1 3sinx = 3*sin
π
2
=3*1=3
7 lip 14:03