jak to obliczyć skoro podstawy nie można podnieść tak żeby wyszło 0.064 ?
Ania: oblicz:
log0,16 0,064
6 lip 21:02
Lucyna: log42*10−2(43*10−3)
6 lip 21:08
Lucyna: można

kiedy:
6 lip 21:09
Ania: ok, dzieki
6 lip 21:24
vega:
0,16= (0,4)
2
0,064= (0,4)
3
| | 1 | | 3 | |
log0,160.064=log0,42 ( 0,4)3= |
| log0,4(0,4)3= |
| log0,40,4=
|
| | 2 | | 2 | |
spr: (0,16)
3/2= (
√0,16)
3= 0,4
3= 0,064
6 lip 23:25
Godzio:
Witaj
vega 
Masz może jakieś ciekawe zadanka ?
6 lip 23:25
vega:
Witam

.....

Hmm... ciekawe? ......... a jakie Cię interesuje?
Zaraz coś wynajdę
6 lip 23:29
Godzio: Oczywiście typu udowodnij takie są najlepsze
6 lip 23:30
vega:
Wykaż,że
cos1o jest liczbą niewymierną
7 lip 00:14