Pochodne
Kasia: Dobrze rozwiazalam?
oblicz pochodna zlozona
| | 1 | | 12x | |
√6x2−7= |
| √6x2−7 * (6x2−7)'= |
| √6x2−7 to 12x jest nad kreska a 2 tyczy |
| | 2 | | 2 | |
sie pierwiastka na dole
2 lip 23:01
Lucyna: dobrze. Co do 2 to tyczy się ona całości a nie tylko pierwiastka także możesz to uprościć...
2 lip 23:08
Anna: Źle jest wyliczona pochodna zewnętrzna z pierwiastka. Sprawdź
Lucynko.
2 lip 23:14
Basia:
Lucyno wiem, że jest wściekle gorąco, ale to nie jest dobrze
| | 1 | | 12x | | 6x | |
(√6x2−7)' = |
| *(6x2−7)' = |
| = |
| |
| | 2√6x2−7 | | 2√6x2−7 | | √6x2−7 | |
2 lip 23:14
Anna:
2 lip 23:15
Kasia: to jaki jest poprawny wynik?
2 lip 23:19
Jack:
ten ostatni.
2 lip 23:19
Kasia: na 100% mozna skracac taki ulamek w pochodnych zlozonych?
2 lip 23:20
Jack:
ułamek to ułamek, nawet przy całkach można go skracać
2 lip 23:20
Basia:
12 dzielone prze 2 to zawsze jest 6
w pochodnych, całkach, szeregach, w poczekalni u lekarza, na plaży i na egzaminie
zawsze
2 lip 23:22
Lucyna: ano racja, wściekły gorąc nie ma tu nic do gadania, obrabiałam dziś pańszczyznę i wściekle to
ja tylko jestem zmęczona

przepraszam, rzeczywiście tam ten pierwiastek miał być jeszcze w
mianowniku.
2 lip 23:25
Basia:
Akurat
Anna !
Nie Anna tylko
Klara !
2 lip 23:30
Eta:
Basiu ..... tym razem "pudło"
Anna, to Anna ..... niestety nie
Klara 
Pozdrawiam
3 lip 16:53
Anna: Dobry wieczór
Eto, pozdrawiam serdecznie .
3 lip 22:50
Eta:
Witaj
Anno ...

Dawno Cię tutaj nie było, martwiłam się o Ciebie ale pewnie byłaś zapracowana?
Teraz już chyba masz wakacje ?

Życzę słonecznej pogody i dużo zdrowia
3 lip 23:09
Anna: Wpadam tu czasem , zaglądam , czy jest praca, ale ostatnio trwa bezrobocie, więc znikam. A
zajęć faktycznie nie brak. Wprawdzie są wakacje, ale gdy ma się przy domu spory ogród, to nuda
nie grozi. Jak nie plewienie, to przetwory i tak w kółko.
Również Tobie życzę zasłużonych wakacji, miłego wypoczynku i wiele przyjemnych, radosnych
chwil.
Dobranoc!
3 lip 23:25