zad
magda: na co isc na studia doradzicie?
2 lip 21:42
ziomek: jak wyniki z matury?
czym sie interesujesz?
2 lip 21:45
Basia:
magdo jak możemy Ci doradzić, jeżeli nie wiemy ani co Cię interesuje, ani do czego masz
predyspozycje, ani co chciałabyś w życiu robić ?
2 lip 21:47
magda: hehe no matematyczne cuś wiadomo
4 lip 15:20
Edek: Grafik to zawód z pewnością bardzo poszukiwany

Nad studiami technicznymi też warto się
zastanowić, jak np. budownictwo, tylko, że później jest trochę zabawy z załapaniem się do
roboty, bo wszędzie wymagają ok. dwu rocznych praktyk, aby zdobyć uprawnienia , ale gdy już by
się udało to zdobyć to robota jest dosyć dobra
4 lip 18:04
magda: hmm grafik chyba trudne studia budownictwo odpada
4 lip 19:16
Edek: masz tutaj trochę do wyboru, poczytaj sobie
http://kierunkistudiow.pl/kierunki_studiow.html. A może pomyślałabyś o geodezji, w sumie jest
to trochę wymagający kierunek bo trzeba trochę się wyuczyć, szczególnie precyzyjności, ale w
dzisiejszych czasach geodezja jest po prostu niezbędna. A poza tym można pracować później
zarówno w terenie jak i za biurkiem, do wyboru do koloru

A i nie przejmuj się, że ktoś
mówi, że studia są trudne, czy coś w tym rodzaju. Jeśli masz choć garstkę zainteresowania
jakimś kierunkiem to warto się sprawdzić, bo pamiętaj, że naprawdę wszystko jest dla ludzi,
nawet i studia
4 lip 20:59
magda: hehe wiem ,wiem a co myslicie o geoinzynierii?
5 lip 16:41
magda:
6 lip 09:40
Basia:
chyba nic o niej nie wiemy (ja na pewno)
6 lip 10:05
magda: yhym a cos jeszcze co sie dzis oplaca

?
6 lip 11:18
Lucyna: jeśli idzie o opłacalność... to zostań politykiem, do tego nie trzeba mieć studiów
6 lip 11:40
Jack:
dobrze iść za swoją pasją, a potem na 3 czy 4 roku wziąć drugi kierunek...
6 lip 11:43
Ziomek: kierunki techniczne jak najbardziej, pozniej lepiej z pracą, ja ide na budownictwo
6 lip 12:47
magda: no ale na to trzba miec leb
6 lip 15:56
Edek: Magda wcale, że nie! Teraz tak sądzisz, bo przyjęło się tak iż studia są czymś trudnym, powiem
Ci, że wcale tak nie jest, wszystkiego się wyuczysz, czego dany kierunek będzie wymagał od
Ciebie, tylko trzeba do tego podchodzić ze zdrowym rozsądkiem, nie "olewać" na ostatni czas
(sesja

), jak i także nie przejmować się zbytnio. Myślę, że dałabyś sobie z pewnością radę,
bo sądzę, że matma dobrze Ci poszła

Jacek dobrze dobie doradził idź tam gdzie Cię ciągnie,
ale przemyśl to dobrze
6 lip 17:38
TOmek: budownictwo−>politechnika poznanska,politechnika wroclawska(najlepsza polibuda)−tu chodzą
najlepsi (rejonu wlkp.)
ostatnio byłem na wykładach gdzie (wybaczcie za niedokładnosc) dr hab. inz. zw.(czyli się znał
na rzeczy) mowil ,ze wg Uni Europoejskiej zapotrzebowanie techników wynosi okolo 50tys, a
w ciągu nastepnych 3 lat sięgnie do 90 tys. Dlatego Unia daje na własnie kierunki techniczne
duże dofinansowania.
Zalezy też w jakiej jesteś sytuacji, jeśli jesteś 1 klasie lub 2, to dobrze ,gdy ktoś ma plan
na studia i może sobie w domku po cichu robić te przedmioty które są potrzebne na wybrany
kierunek.
Odrazu Ci pisze nie idz na studia wf.
6 lip 18:07
magda: wlasnie sie wybieram na p.wroclawska
6 lip 20:17
magda:
7 lip 11:14
z11: a ja sie wybieram na Akademie Muzyczną
25 lip 13:25
Radosław 2: żeby zostać tzw politykiem to pierwej trzeba zostać tzw komedjantem jak mawiano za Reymonta
Władysława zresztą, kochana Lucynko
25 lip 14:41