hmm, trochę za proste mi się to wydaje, to gdybyście mogli sprawdzić...
Magda: sprawdzić zbieżność szeregu:
n=1
mi wyszło d'Alembertem 4/3.
nie wiem czy nie zrobiłam czegoś wbrew zasadom i za bardzo nie poskracałam sobie...
2 lip 00:57
Jack:
z kryt. Cauchyego od razu widać że wyjdzie 4/3>1 − czyli sz. rozbieżny. Pewnie dobrze Ci wyszło
kryt. d'Alemberta − szereg rozbieżny.
2 lip 01:44
Basia:
nie jest też spełniony warunek konieczny zbieżności
| 22n | | (22)n | | 4n | |
| = |
| = |
| = (43)n →+∞ (bo 43>1) |
| 3n | | 3n | | 3n | |
2 lip 09:54
Magda: dzięki

pewnie muszę porobić więcej przykładów żeby dojść do takiej wprawy jak Wy
2 lip 20:28