Ciekawe zadanie całka potrójna
hermann: Ciekawe zadanie: obliczyć objętość obszaru ograniczonego dwoma walcami: x
2+y
2=r
2, oraz
x
2+z
2=r
2, nie mam problemów z rozwiązaniem tylko daję gdyby ktoś się nudził jako rozrywkę
intelektualną
1 lip 20:17
hermann: | | sin(x2−y2) | |
2)Obl. lim(x,y)→(1,1) |
| |
| | x−y | |
1 lip 20:29
hermann: | | 1 | |
3) Obl. lim(x,y,z)→(4,0,2)(x+y−z2)*sin( |
| ) |
| | xyz | |
1 lip 20:37
Lucyna: | | sinax | |
to drugie kojarzy mi się z limx→0 |
| → a
|
| | x | |
| | sin[(x−y)(x+y)] | |
mamy lim |
| ale to zbyt piękne aby mogło być prawdziwe... chyba mi to |
| | x−y | |
słońce dzisiaj poszkodziło

ale będę polować na ten moment gdy ktoś to rozwiąże.
1 lip 20:41
Basia:
to jest dobrze Lucyno
trzecie, jak sądzę, z tw.o trzech ciągach i mamy granicę = 0
na pierwsze dziś za gorąco, jak dla mnie
3 lip 11:30