jola: −0,51<−0,505<−0,5 −może mi to ktoś wytłumaczyć.Proszę
29 cze 11:53
bzzz: przeważnie to robi się tak, że jak masz podane te skrajne liczby:
−0,51 < x < −0,50
rozszerzasz je o 0 na końcu
−0,510 < x < −0,500
| | −0,510 − 0,500 | |
to x = |
| = −0,505 |
| | 2 | |
29 cze 12:19
;p: a pomnoz sobie wszytsko razy 10
29 cze 12:20
jola: Dzięki nie umiałam tego zrozumieć.
29 cze 12:28
bzzz: to jest tak trochę jak z odcinkiem, znasz oba końce więc jak je dodasz do siebie i podzielisz
na dwa, to wyjdzie Ci środek
29 cze 12:30
jola: a jak jest −2<a<−1?
29 cze 12:41
29 cze 13:18
jola: =−1,5
29 cze 13:21
bzzz: a teraz taki przykład:
−1 < a < 2
29 cze 13:27