28 cze 17:14
Amaz:
wg mnie te zbiory są wręcz sobie równe, być może źle to rozumiem...
28 cze 17:20
Amaz:
Może nie do końca wiecie co to jest πx[A]
Rozważmy teraz zbiór A⊆ X x Y. Rzutem zbioru A na pierwszą oś nazywamy zbiór pierwszych
współrzędnych par <x,y> należących do zbioru A. Oznaczamy go przez πx[A].
Analogicznie jest z πY[A]
Kierując się tymi definicjami w zadaniu2 w przykładzie a) wychodzi mi, że zbiór A=B, ale nie
chce mi się wierzyć, że to jest aż tak banalne...
28 cze 17:52
Amaz:
halp
28 cze 21:11
Lucyna: ale jak ma się do Twojego wyniku warunek, że A i B mają być rozłączne
28 cze 21:58
Amaz:
no wlasnie wychodzi na to, że ja chyba nie rozumiem tego zadania... tzn tego podpunktu, bo (b)
i (c) umiem
28 cze 22:01
Amaz:
no bo jak A i B mają być rozłączne skoro πX[A]=πX[B]=[14,34]=πY[A]=πY[B]
28 cze 22:03
Lucyna:

proponuję takie zbiory
28 cze 22:06
Amaz:
aaa dzięki, ja nie mogłem tego skumać, dzięki wielkie!

Bo ja się uparłem, że zbiory A i B
muszą być jakimiś kwadratami, nie wziąłem czegos takiego pod uwage, teraz już wszystko wiem
28 cze 22:09
Lucyna: No mam tylko nadzieję, że to jest dobrze
28 cze 22:11
Amaz:
No jest napewno dobrze, bo te rzuty się zgadzają
28 cze 22:12
Lucyna: raczej więcej Ci nie pomogę, bo ja ten przedmiot nazywałam wstrętem do matematyki
28 cze 22:17