pochodne
pochodny pochodnej: ile wynosi pochodna e3x, oraz 3x−3, bo nie mam pojecia, szukam po wzorach i nie wiem jak
powinno wyjsc
26 cze 20:01
ak1: | | 3 | |
3x−3= |
| oblicz pochodną ilorazu
|
| | x3 | |
26 cze 20:18
ak1: Pierwsze zobacz tu
2166
26 cze 20:22
Jack:
e3x− to funkcja zlozona, ktorej pochodną liczymy tak: f'(g(x))=f'(g(x))*g'(x) (pochodna
funkcji zewn. razy pochodna f. wewn,).
26 cze 20:24
Basia:
ad.2
prościej skorzystać z tego, że (aα)' = α*aα−1
(3x3)' = 3*(x−3)' = 3*(−3)*x−3−1 = −9x−4
26 cze 20:59