matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rozłóż wielomian na czynniki
ewey:
4x³+8x²−12x−24
25 cze 22:35
ewey:
ewey: 4x³+8x²−12x−24 rozłóz wielomian na czynniki
25 cze 22:38
Basia:
4x
3
+8x
2
−12x−24= 4x
2
(x+2)−12(x+2) = (x+2)(4x
2
−12)= 4(x+2)(x
2
−3)= 4(x+2)(x−
√
3
)(x+
√
3
)
25 cze 22:39