oblicz Granicę
monika: lim ( n+3)n+3
n→∞ n
25 cze 13:18
Jack:
Zajrzyj w
Kliknij po więcej przykladów po lewej stronie...
25 cze 13:20
monika: to ma być na górze n+3
25 cze 13:34
Basia:
(n+3n)n+3 jak mniemam
25 cze 15:06
Basia:
wskazówka:
(n+3n)n+3 = (1+3n)n+3 = (1+3n)n*(1+3n)3
25 cze 15:17
monika: i dalej to trzeba jeszcze rozwiazac czy jak ja wogole tego nie rozumie
25 cze 16:03
Basia:
jaka jest limn→+∞(1+an)n ?
zajrzyj do książki, albo notatek z wykładu
limn→+∞(1+3n)3 = (1+0)3=13=1
granica iloczynu jest iloczynem granic
25 cze 17:22
monika: dzieki
25 cze 18:14