Pytanie teoretyczne - podać przykład funkcji spełniającej warunki
kamil: lim f(x)=2, gdzie x −> ∞
lim f(x)= −∞, gdzie x −> −3
24 cze 19:00
Basia:
| | 1 | | 1 | |
f(x) = |
| − |
| = |
| | (x−2)2 | | (x+3)2 | |
| (x+3)2−(x−2)2 | |
| = |
| (x−2)2(x+3)2 | |
| x2+6x+9−x2+4x−4 | |
| = |
| (x−2)2(x+3)2 | |
24 cze 19:06
Basia:
oj nie, sorry, źle przeczytałam pierwszy warunek
24 cze 19:07
24 cze 19:08
24 cze 19:10
Basia:
Amaz funkcja ma spełniać oba warunki
24 cze 19:11
Amaz:
aaa to jedna funkcja ma być, myslałem, że to są dwa różne przykłady
24 cze 19:11
kamil: bardzo dziękuję !
24 cze 19:20