22 cze 17:38
Jack:
(xn)'=n*xn−1 oraz zachodzi wzór na rozdzielność pochodnej względem dodawania i odejmowania.
(x ±y)'=x'±y'.
22 cze 17:57
Godzio:
| | 3 | | 4 | |
f'(x) = −4x−5 + |
| + |
| |
| | x4 | | x2 | |
22 cze 17:59
Godzio: czyli coś walnąłem

?
22 cze 17:59
Jack:
nie, tylko spaliłeś dowcip
22 cze 18:04
Godzio: aaa

sorki
22 cze 18:06
Jack:
nie no, żartuje
22 cze 18:07
łi: | | 1 | | 3 | |
Ale czemu pochodna z − |
| to |
| ?!
|
| | x3 | | 4x2 | |
| | 1 | | 1 | |
Jak podstawie do wzoru f'(x)=− |
| to mam |
| ... |
| | x2 | | x6 | |
22 cze 21:50
Godzio:
to:
| | 3 | |
(−x−3)' = − (−3)x−3 − 1 = 3x−4 = |
| |
| | x4 | |
22 cze 21:52
Basia:
można tak jak chciał
łi, ale wtedy:
| | −1 | | −1 | | 1 | | 3 | |
( |
| )' = − |
| *(x3)' = |
| *3x2 = |
| |
| | x3 | | (x3)2 | | x6 | | x4 | |
łi zapomniałeś o pochodnej funkcji wewnętrznej
23 cze 08:13