PLISSS PROSZE O POMOC W ROZWIAZANIU ZADANIA
MARTA: 1. NA PEWNYM SPOTKANIU SPOTYKA SIE DWUNASTU PRZYJACIÓŁ.ILE NASTAPI POWITAN?
ODPOWIEDZ: 66 TYLKO JAK CAŁOSC ZADANIA POPRAWNIE ZAPISAC KTOS WIE
21 cze 21:44
Kejt: ten caps lock niepotrzebnie wyzwala we mnie agresję..
21 cze 21:45
MARTA: czy ktos z was zna sie moze na zadaniach z kombinatoryki

?musze rozwiazac 3 zadania na
zaliczenie i nie mam zielonego pojecia POMÓZCIE PROSZE:(
21 cze 21:50
MARTA: czy ktos z was zna sie moze na zadaniach z kombinatoryki?musze rozwiazac 3 zadania na
zaliczenie i nie mam zielonego pojecia POMÓZCIE PROSZE:(
21 cze 21:51
Kejt: wg mnie to będzie tak:
21 cze 21:53
lukasz: według mnie jest błąd w odpowiedziach , jest to nie możliwe że będzie tylko 66 powitań
21 cze 21:54
Kejt: ech. a tak ładnie się liczyło
21 cze 21:54
MARTA: jejku dzieki wielkie a rozwiazałbys jeszcze dwa zadania?
zad 2 Pieciu studentów zdaje egzamin.Wiadomo ze student nie otrzyma oceny niedostatecznej.Ile
jest sposobów ich oceniania?
Odpowiedz:243 wiedziałbys jak to zapisac
21 cze 21:57
MARTA: zad 3 Na ile sposobów moga ustawic sie cztery osoby róznych narodowości w szeregu
Odpowiedz:24
Czy dałbys rade to zapisac?Mam to oddac na zaliczenie ze statystyki Pliss
21 cze 22:01
Godzio:
zad. 3 To permutacje:
P
4 = 4! = 1 * 2 * 3 * 4 = 24
21 cze 22:04
walet:
| | | | 12 * 11 | |
W sprawie powitań: jest ich | = |
| = 66 |
| | | 1 * 2 | |
21 cze 22:05
21 cze 22:06
MARTA: Wielkie dzieki a czy drugie zadanie wiesz jak zapisac
21 cze 22:08
walet:
Jeśli żaden student nie otrzyma oceny niedostatecznej, to zostają trzy oceny: dostateczna,
dobra, bardzo dobra.
Jest więc 35 = 243 sposobów ocenienia tych 5 studentów.
21 cze 22:09
Lucyna:

co do studentów, skoro nie dostanie niedostatecznej, to może dostać 3.0 lub 3.5 lub 4.0 lub 4.5
lub 5.0 zatem jest 5 możliwych ocen, w każdym razie tak było u mnie na studiach

ale biorąc
pod uwagę odpowiedź jaką masz podaną, to wzięli pod uwagę tylko 3.0;4.0 i 5.0 zatem 3 możliwe
oceny.
z reguły mnożenia mamy 3*3*3*3*3 = 3
5 = 243
21 cze 22:14
MARTA: Nprawde WIELKIE DZIEKI jestescie CUDOWNI
21 cze 22:15