| 1 | 1 | |||
62x − | *63x + | * 64x = 0 6x = t t > 0 | ||
| 3 | 36 |
| 1 | 1 | ||
t4 − | *t3 + t2 = 0 / * 36 | ||
| 36 | 3 |
9x= 32x 22x*32x= 62x
oraz 42x−1= 24x*14 i 64x−1= 64x*16
podstawiając otrzymujemy:
62x−2*63x*16 +64x*136=0
62x( 1 −13*6x +136*62x)=0 62x=0 −−− sprzeczność
podstawiamy za 6x= t 62x= t2 , t>0
136t2−13t+1=0
Δ=0
t=13*18= 6
6x= 61
x=1
, tylko
zgadywanie odpowiedzi to taka odpowiedź niesatysfakcjonująca, nie daje pewności, że nie ma
innej możliwości. Za Chiny nie mogłam tego do jakiegoś sensownego wyrażenia zwinąć. No cóż...
widać nie tylko ja grzeszę niechlujstwem
, ale ja w odróżnieniu do innych mogę sobie za to
zjeść krówkę aby zrekompensować poniesiony trud
ale obawiam się, że nie mieszkamy w
pobliżu....
zresztą powinnam się zastanowić, czy Cię powinnam częstować krówką do tej pory mam w
pamięci pewien trójkąt równoramienny i wpieranie mi pewnej własności, której tam nie ma
ale już nie masz u mnie już takiego autorytetu
nie no żartuję
dzięki temu
zapamiętam na amen tą własność
jakoś nie przypominam sobie aby przewinęła się gdzieś w
czasie mojej edukacji, a ciekawa rzecz
te zadania nierozerwalnie
kojarzą mi się z pochodną... w liceum robiliśmy w ten sposób.
, pochodne
to ja dopiero w podstawie umiem także sama wiesz jak jest