kombimatoryka
magellan: Witam, czy ktoś może mi to rozwiązać bo nic nie kumam a jutro o 8 zaliczenie. Niestety nie
umiem zapisać tego w duzym nawiasie. Oczywiście nawias powinien obejmować całe pojedyńcze
wyrażenie. Dzięki za pomoc.
(3)* (4)
2 2
20 cze 21:14
Lilija: Chodzi o symbol Newtona? :
20 cze 21:17
Eta:
Czy chodzi o zapis sumbolu Newtona:
20 cze 21:17
Lilija: Jakie wyczucie czasu
20 cze 21:18
Eta:
20 cze 21:18
magellan: tak o to właśnie chodzi, dzieki za zainteresowanie
20 cze 21:20
Eta:
| | | | 3! | | 4! | | 2!*3 | | 2!*3*4 | |
* | = |
| * |
| = |
| * |
| = 3*6=18 |
| | | 2!*(3−2)! | | 2!*(4−2)! | | 2!*1 | | 2!*1*2 | |
20 cze 21:23
Lilija: | | 3! | | 3*2*1 | |
= |
| = |
| = 3 |
| | 2!*(3−2)! | | 2*1*1 | |
Drugie zrób analogicznie, pomnóż i gotowe!
20 cze 21:24
20 cze 21:24
magellan: Dzięki jestem uratowany
20 cze 21:27
Eta:
20 cze 21:48