−6x1 + 18 | −6x2 + 18 | |||
f(x1) − f(x2) = | − | = | ||
x1 + 3 | x2 + 3 |
−6(x1 − 3)(x2 + 3) + 6(x2 − 3)(x1 + 3) | |
= | |
(x1 + 3)(x2 + 3) |
−6(x1x2 + 3x1 − 3x2 + 9) + 6(x1x2 + 3x2 − 3x1 − 9) | |
= | |
(x1 + 3)(x2 + 3) |
−6(x1x2 + 3x1 − 3x2 + 9 − x1x2 − 3x2 + 3x1 + 9) | |
= | |
(x1 + 3)(x2 + 3) |
−6(6x1 − 6x2 + 18) | −6( 6(x1 − x2) + 18) | ||
= | = | ||
(x1 + 3)(x2 + 3) | (x1 + 3)(x2 + 3) |
−6( 6(x1 − x2) + 18) | |
< 0 bo | |
(x1 + 3)(x2 + 3) |
−6x + 18 | 36 | ||
= | − 6 | ||
x + 3 | x+3 |
36(x2 + 3) − 36(x1 + 3) | ||
f(x1) − f(x2) = | = | |
(x1+3)(x2+3) |
36(x2 + 3 − x1 − 3) | 36(x2 − x1 | ||
= | |||
(x1+3)(x2+3) | (x1+3)(x2+3) |
36(x2 − x1 | |
< 0 | |
(x1+3)(x2+3) |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |