Rozwiąż równanie
POMOCY: 3x2−2|x−1|=|2x2−5x+3|
19 cze 18:40
malibu:
2x2−5x +3= ( 2x−3)(x−1)
3x2−2|x−1| −| 2x−3|*|x−1|=0
rozpatrz przedziałami
1/ dla x€ ( −∞, 1)
2/ dla x € <1, 32)
3/ dla x€ <32, ∞)
jako odp. podaj sumę rozwiązań z każdego przedziału
19 cze 19:06
POMOCY: Nie wychodzi mi
19 cze 20:33
POMOCY: Nic mi nie wychodzi
20 cze 12:40
POMOCY: Mam problem z ustaleniem wzorów. Pomóżcie
20 cze 12:58
POMOCY: Jak mam ustalić poszczególne wzory?
20 cze 14:30
Jack:
rozpisz z def. moduły. Dostaniesz przedziały.
20 cze 15:37
POMOCY: mam już te przedziały, ale co dalej mam zrobić
20 cze 15:48
Jack:
zamieniać moduł na wartość którą masz w definicji dla określonego przedziału.
20 cze 16:26
POMOCY: Ale po zamienieniu i po policzeniu delty wychodzą mi dziwne wyniki
20 cze 16:31
Godzio:
a dziwne wyniki nie mogą być już rozwiązaniem

?
20 cze 16:32
POMOCY: Nie, bo wszystkie się wykluczają i wychodzi mi, że nie ma wcale żadnego rozwiązania
20 cze 16:51
Eta:
w przedziale: x€ ( −∞, 1)
są dwa rozwiązania
lub
w pozostałych brak rozwiązań
20 cze 17:07