matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
błagam kogoś o pomoc!!!
nicker:
proszę bardzo kogoś o przekształcenie do prostszej postaci poniższego wzoru:
U
P=
U
P
1
+
U
P
2
19 cze 16:55
malibu:
M −− mianownik
UP
2
+UP
1
U(P
2
+P
1
)
M=
=
P1*P
2
P
1
*P
2
P
1
*P
2
P
1
*P
2
P=U*
=
U(P
2
+P
1
)
P
1
+P
2
19 cze 17:06