yyy: Dane są punkty A (1, -1) , B (4, -2 ), C (10 , -9). Wyznacz taki punkt D, by
→ → →
2AB - 3CD = AC.
16 gru 21:39
yyy: pomóżcie
16 gru 21:41
gaga:
policz współrzędne wektorów
i wykonaj działania
AB=[3, - 1] AC=[9,- 8] CD=[xD -10, yD +9]
2AB=[ 6, -2] 3CD=[ 3xD - 30, 3yD +27]
teraz
6 -(3xD -30) = 9 - 2 -(3yD +27)= - 8
-3xD= - 36 +9 - 3yD = 21
xD= 9 yD= - 7
odp; D( 9, - 7)
16 gru 21:59
gaga: Napisz za to jak robisz tego emotka


z pingwinkiem OK?
16 gru 22:00
Aneta: <ei24strach> a taki da radę?
16 gru 22:03
Aneta: bo to wyglądają jak z gg te emotki tyle że ja mam jakieś dziwne gg i u mnei połowy
"buziek nie ma
16 gru 22:04
16 gru 22:11
yyy: ja to pisze takie coś bliżej siebie te znaki i litery bez odstępów wpisuje < prosi > i
wychodzi

heh
16 gru 22:19
gaga:
No to do nauki "pozamatematycznej"

superrrrrrr

! jak widać wszystkiego można sie nauczyć

trzeba tylko chcieć

dzięki
16 gru 22:47