matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pawlo:
log
9
√
3
= x czy x= 1/3
? a jak obliczyc log
x
3
9
= 3
? i
1
log
(
√
2
)
18
= x
2
ulamek
1
2
jest jako indeks dolny czyli tak jak np log
1
18 cze 23:41
Godzio:
log
9
√
3
= x => log
a
b = c => a
c
= b czyli: 9
x
=
√
3
3
2x
= 3
1/2
1
2x =
2
1
x =
spróbuj analogicznie kolejne przykłady
4
18 cze 23:47