gaga:
Do Anety

jak to zad. z A i B tego trójkąta z prostą 2x -y +4 +2
√15=0
16 gru 21:18
Aneta: policzyłąm zaraz wyniki przyniosę - o ile nie wyrzuciłąm - bo porządki robiłąm
16 gru 21:21
Aneta: wyrzuciłam - policzę znów = takm me współrzędnych wyszło z √15 na pewno
najpierw A(x1 , y1)
B (x2 , y2 )
potem napisałam równanie prostej przechodzącej przez A i B używając x1 ...
porównałam z danym równaniem i wyszła zależnośź x1 = 1 + x2 albo odjąć - nie ma
znaczenia
16 gru 21:25
gaga:
Jakie wyszły "kosmity"


liczyłas tak jak ja myślałam
16 gru 21:25
gaga:
mnie wyszły i z
√5 i z
√15
wkurzyło mnie to zad

16 gru 21:26
Aneta: potem y1 = 2x1 + 4 + 2pierwiastki = to z tego że A należy do prostej i tak samo y2
a potem z tego że trójkąt ABC równoboczny ... odległości ptów AB = AC chyba wzięłąm i
liczyłąm liczyłąm liczyłam ... no i poszły do śmieci a śmieci w komórce - oj jutro
pogrzebię - nie mam siły liczyć jeszcze raz
w tej ostatniej zależności wszędzie urzywaąłm tylko x1 (albo x2) i było równanie z
jedna niewiadomą
16 gru 21:28
Aneta: wkurzające bo durne wyniki wychodzą = ja starej szkoły jeszcze jestem - uczono mnie że
jak takie cudaczne wyniki to raczej błąd gdzies jest - wynik ładniutki powinien być
16 gru 21:29
Aneta: Kurczę - jakieś forum dla ortograficznych łamag muszę poszukać

a poza tym nie lubię zadań bez sensu - tu jedyną trudnością jest ten
√15 i w sumie
uczeń, który świetnie zna zależności na ukł wsp. pogubi się na pierwiastku ...
pracochłonne bardzo
16 gru 21:33
16 gru 21:36
16 gru 22:49
Aneta: gaga - jutro znajdę - cjhoćbym miała w śmieciach grzebać - napisz mi jak pingwinka

na
gg możesz 8211396
16 gru 23:31
Aneta: A = (x1 , y1) B= (x2 , y2 )
x1 = - 0,5 - 0,8 √15
y1 = 3 + 0,4 √15
x2 = -1,5 - 0,8 √15
y2 = 1 + 0,4 √15
a √5 to mi wyszła długość boku tego trójkąta
liczyłam po 1 w nocy to wyniki mogą być ≈≈≈≈≈≈≈
17 gru 12:04
Aneta: acha brałąm odległości AC i BC
17 gru 12:06