| 256 | ||
Odp. | = 256 ( √6 − √2) | |
| sin 75 |
| a+b | ||
P= | *h , h= 2r= 16
| |
| 2 |
| a+b | ||
= c
| ||
| 2 |
| h | ||
= sin75o
| ||
| c |
| 16 | ||
c= | ||
| sin75o |
| a+b | 16 | |||
= | ||||
| 2 | sin75o |
| 16 | 256 | |||
P= | *16= | |||
| sin75o | sin75o |
| √6+√2 | ||
podstaw i otrzymasz | ||
| 4 |
| 1 | 4 | |||
to: | = | = ..... usuń niewymirność
| ||
| sin75o | √6+√2 |
h=2r=16
| h | ||
sin75= | ||
| c |
| h | ||
c= | ||
| sin75 |
| 16 | ||
c= | ||
| sin75 |
| a+b | ||
c= | ||
| 2 |
| a+b | 16 | 256 | ||||
P= | *h=c*h= | *16= | ||||
| 2 | sin75 | sin75 |