matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ciąg geometryczny
ktosia:
a
5
=
1
3
q=3 Ile wyniesie a
10
? Proszę o pomoc
17 cze 20:24
Amaz:
a
10
=a
5
*q*q*q*q*q=...
17 cze 20:25
ktosia:
Wg mnie wyniki to a
1
=
1
243
, a
1
0= 81 Dobrze?
17 cze 20:33
Amaz:
tak
17 cze 20:34