Rachunek różniczkowy
Pawełek: Wyznacz gradient i hesjan funkcji
1.f(x,y)=xyx+y
2.f(x,y)=y3 ex2 − 5y
3.f(x,y)=ln(ex + ey)
17 cze 12:07
Jack:
umiesz policzyć pochodną po x oraz pochodną po y?
17 cze 12:15
Pawełek: mniej wiecej umiem ale złe wyniki mi wychodza i nie wiem gdzie bledy popelniam
17 cze 13:49
Jack:
pokaż jak liczysz.
17 cze 14:01
Jack:
1.
| | σ f(x,y) | | y(x+y)−xy | | y2 | |
|
| = |
| = |
| − też tak Ci wyszło? |
| | σx | | (x+y)2 | | (x+y)2 | |
17 cze 14:32
Pawełek: NIE NIE
17 cze 15:07
Pawełek: ⇔∊≥∞ +∞55
17 cze 15:07