matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
prosze o pomoc :)
Zabencja:
log
2
8 − log
4
2 + 3log
5
1
log
8
4
17 cze 11:36
Baykowsky:
log
x
1 = 0 dla dowolnego x stad log
5
1 takze = 0 pozostale logarytmy: log
2
8 = 3
1
log
4
2 =
2
2
log
8
4 =
3
stad dostajemy
1
3 −
− 0
2
15
=
2
3
4
17 cze 11:41