pomoc
Ania7211: U{(−8)}13+{912}u{4}
17 cze 09:57
Baykowsky: sprobuj napisac to jeszcze raz bo nie mam pojecia co tam jest napisane
17 cze 10:02
mila: Aniu jeśli nie dajesz rady to napisz słowami
17 cze 10:14
Ania7211: | | (−8)13+912 | |
pomóżcie to zadanie: |
| |
| | 5 | |
17 cze 10:52
Ania7211: sorki jakoś nie wychodzi ale już poprawiłam
17 cze 10:53
Ania7211: sorki pod mianownikiem to 4 a nie 5
17 cze 10:55
17 cze 10:57
mila: jezeli to jest mnożenie ( −8/3+9/2)/4=(−16/6+27/6)/4=(11/6)/4=11/6*1/4=11/24
17 cze 11:03
mila: A nie tam nie ma mnozenia czyli −8/3+9i1/2 tak ?
17 cze 11:06
Baykowsky: albo mnozenie 9 * 1/2 albo 19/2 w ulamku niewlasciwym
17 cze 11:14
mila: jezeli tam jest mnozenie a pózniej dodawanie
| | 4 | |
−8/3+912= −223+912=−2 |
| +936=−246+896=656=41/6 |
| | 6 | |
pomijałam licznik ale musisz go wszedzie dopisac
416/4=
4124
17 cze 11:16
Ania7211: Dzięki
17 cze 11:50