marek: |x
3-8|=x
2+2x+4 roawiąż rownanie



dzieki z góry


16 gru 20:43
Dj Kichawa : no stary to robisz tak:
x3-23=-(x+2)2 lub x3-23=(x+2)2
16 gru 20:51
Dj Kichawa : z tym chyba dasz rade
16 gru 20:51
gaga:
No przecież podobnie do poprzedniego


znów widać ze x= 3
bo 27 -8 = 19 i (9 +6 +4)= 19
Leniwiec jesteś

prawa str, x
2 +2x +4 ≥0 <=> gdy x ⊂R bo Δ= 4 - 16<0
czyli nie ma miejsc zerowych i ramiona paraboli do góry
czyli x⊂R
opuszczasz moduł przy takim założeniu
x
3 - 8 = (x+2)
2
czyli
x
3 -x
2 -2x -12=0 x= 3 bo W(3)= 27 -9 -6 -12=0
czyli rozkład (x-3)(x
2 +2x +4)=0
z pierwszego nawiasu x= 3 w drugim jużliczone --- nie ma rozw.
odp; x = 3
16 gru 21:02
gaga: ojjjj coś sie DJ pokichało


x = - 2 nie jest rozw. tylko x = 3
16 gru 21:05
Dj Kichawa : Nic mi się nie pokicało rozpisałem tylko wartość bezwzględna
16 gru 22:03
16 gru 22:05
Dj Kichawa : no nie aż tak mam zaledwie 180 cm wzrostu
16 gru 22:08
hujowy: 5+7≈to ile
17 gru 11:17
hugo: 10+10=
17 gru 11:18