Pomocy !!!
Kaaasia: ∫sinxcos4x
16 cze 22:16
Jack:
Spróbuj przez podstawienie:
cos x = t
−sinx dx= dt
16 cze 22:27
Kaaasia: ta całka mi coś niewyraźnie wyszła, tam przy gdyż tam w mianownik jest cos
4x, więc nie wiem
czy w takim razie też mogę takie podstawienie
16 cze 22:31
Jack:
skoro cosx =t to cos4x = .... ?
16 cze 22:33
Kaaasia: t
4
jeśli tak można to zadanka na pewno zmienia swój stopień trudności ^^
16 cze 22:39
16 cze 22:39
Kaaasia: teraz już wszystko pasuje ^^ przestraszyłam się tego cos
4x

dziekuje ze pomoc
16 cze 22:47
Jack:
16 cze 22:48