prosze o pomoc ;DD
sasa: W trójkącie równoramiennym kąt przy podstawie ma miarę o 30 stopni mniejszą od miary kąta
między ramionami , Kąt między ramionami ma miarę:
16 cze 15:03
Święty: Banał.
x−miara kąta miedzy ramionami
x−30−miara kąta przy podstawie
x+2(x−30)=180
3x−60=180
x=80
16 cze 15:39
sasa: Dzieki
Pole trójkąta równobocznego opisanego na okręgu o promieniu długości 2 √3 jest równa
16 cze 16:08
Święty: r=13h
h=3r
h=6√3
h=a√32
a=2h√3
a=12
P=a2√34
P=36√3
16 cze 17:06
ja: dwa pola w kształcie prostokąta , które są podobne obsiano żytem, Pierwsze pole ma 75 m
długości i 25 m szerokości, Dłuższy bok drugiego pola ma długość 18m , Pozostały bok drugiego
pola ma długość:
16 cze 17:39