| 1 | |
= sin23x | |
| 1+tg2x |
| 1 | |||||||
= sin23x | |||||||
|
| π | ||
cosx = cos( | − 3x) | |
| 2 |
| π | π | |||
x = | − 3x + 2kπ v x = − | + 3x + 2kπ | ||
| 2 | 2 |
| π | π | |||
4x = | + 2kπ v −2x = − | + 2kπ | ||
| 2 | 2 |
| π | 1 | π | ||||
x = | + | kπ v x = | + kπ | |||
| 8 | 2 | 4 |
| π | ||
cosx = cosx( | + 3x) | |
| 2 |
| π | π | |||
x = | + 3x + 2kπ v x = − | − 3x + 2kπ | ||
| 2 | 2 |
| π | π | |||
−2x = | + 2kπ v 4x = − | + 2kπ | ||
| 2 | 2 |
| π | π | 1 | ||||
x = − | + kπ v x = − | + | kπ | |||
| 4 | 8 | 2 |
| 5π | ||
i dlaczego jedną z odpowiedzi nie jest: | ? | |
| 8 |
| π | 7π | 9π | 15π | |||||
wg. odpowiedzi to tylko: | ||||||||
| 8 | 8 | 8 | 8 |
| π | ||
x ≠ | + kπ | |
| 2 |
Dzięki, tego mi brakowało
Nie wiem o co Ci chodzi Lucyna
cofam sorki mea culpa ma być ten modół
miłego wieczoru zostającym
Wyznacz dziedzinę i zbiór wartości funkcji
f(x) = √2 + √x − x
x ≥ 0
√x ≥ x − 2
Można to zrobić w sposób graficzny ?
x ∊ <0,4>
skoro mam już to to przydało by się zbiór wartości a co za tym idzie pochodna i z tego co ja
naliczyłem to ciągle mi wychodzi jakaś głupota może ktoś mi napisać jak trzeba by było
pochodną z tego obliczyć?
| 1 | 1 | |||
f'(x) = (√2 + √x − x)' = | * ( | − 1) | ||
| 2√2+√x−x | 2√x |