matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz a_1 i q w ciągu geometrycznym
Adi:
oblicz a
1
i q w ciągu geometrycznym jeśli wiesz, że a
2
= 2 ; 2
5
= 54. Z góry Dziekuję
15 cze 22:51
Lucyna:
a
5
= a
2
q
3
jak podstawisz to co masz to wychodzi Ci równanie z jedną niewiadomą
15 cze 23:09