zz
mała ^^: wysokość trapezu równoramiennego o kącie ostrym 60 stopni i ramieniu dlugości 2 √3 ma
długości
15 cze 21:19
Aaa: ma długość 3
15 cze 21:23
R.W.16l:

W takim razie jest to trójkąt równoboczny
a=2
√3
15 cze 21:25
mała ^^: Pole trójkąta równobocznego opisanego na okręgu o promieniu długości 2 √3 jest równa ?
15 cze 21:37
Kejt:
R=2
√3
wyliczasz z tego wysokość. potem podstawiasz do wzoru na wysokość i wyliczasz bok. Mając bok
liczysz już bez problemu pole, wzory masz?
15 cze 21:40
mała ^^: nie mam
15 cze 21:41
15 cze 21:43
mała ^^: Dzięki ale i tak nie mam zielonego pojecia jak to zrobić
15 cze 21:44
Kejt:
R=2
√3
wylicz z tego "h" i podaj wynik.. albo policz po kolei tutaj..
15 cze 21:46