matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
a
mTs:
L O G A R Y T M Y Wiedzac ze log
4
X=5 oblicz log
1
2
X no i mam to rozwiazane ale nie wiem skad sie cos wzielo:
log
4
X
5
log
1
2
X=
=
=5*(−2)=−10
log
4
1
2
−
1
2
I teraz nie wiem skad sie wzielo to −
1
2
z gory dziekuje.
15 cze 21:03
Jack:
log
4
1/2 = a ⇔ 4
a
=
1
2
− czyli co zrobić z "4" żeby dostać
1
2
?
15 cze 21:07
mTs:
Dzieki.
15 cze 21:13