matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
vgv
Ada:
Oblicz pochodne następujących funkcji w punkcie x0 : a) f(x) = sin x ; x0 = π/3
15 cze 19:52
Nawara:
Pochodną z sinx jest cosx. x
0
=π/3=60st. cos60st.<odczytujemy z tablic>=1/2
15 cze 21:49