Beatka:))): rozwiąż układy równań metodą podstawiania:
5x=4-2y
4x+y=3
16 gru 18:58
mm4: 5x=4-2y
4x+y=3
5x=4-2y
y=3 - 4x
5x=4-2(3-4x)
y=3 - 4x
5x=4 - 6 +8x
y=3 - 4x
-3x = -2
y=3 - 4x
x= 2/3
y=3 - 4(2/3)
x=2/3
y=3 - 8/3
x=2/3
y = 9/3 - 8/3
x=2/3
y=1/3
16 gru 19:07
Martuśka : 5x−2y=4
3x+y=9
29 kwi 18:11
123: Rozwiąż układy równań metodą podstawiania.
a) { x+3y=3
{x−y=5
16 gru 18:35
łuka4: 3x +2y =2
−4x −y =9
11 mar 19:26
Dla Słabiaków Prosta Metoda: łatwizna. idiota by potrafił. 3x +2y = 2
−4x −y = 9
11 mar 19:42
..: x+y=11
2x+3y=28
6 lis 08:30
Ja: 2(x+y) −(3x−y)=11
24 kwi 09:26