oblicz
Moniś: Miara kąta wewnętrznego dziesięciokąta foremnego jest równa :
15 cze 15:57
Godzio:
180(n−2) = 10n wylicz n
15 cze 16:13
Godzio: 180(10 − 2) = 10n sorki
15 cze 16:14
Eta:
144o
n = 10 −− ilość boków
| | (n−2)*180o | |
to |
| = ....... |
| | n | |
15 cze 16:16
Moniś: stosunek pól kół wpisanego w kwadrat i opisanego na kwadracie o boku dlugości 3 wynosi :
15 cze 16:35
Godzio:

a = 3 − bok
d = a
√2 = 3
√2 − przekątna kwadratu
| Po | | πr2 | |
| = |
| = ... dokończ |
| PO | | πR2 | |
15 cze 16:42
Moniś: Kąt środkowy oparty na 49 okręgu ma miarę :
15 cze 16:54
15 cze 16:56
Moniś: w trójkącie prostokątnym o przyprostokątnych 3 i 4 wysokość poprowadzona z wierzchołka kąta
prostego ma długość:
15 cze 17:02
Moniś: przekątne rombu mają długość 12 cm i 12 √3 cm , Kąty tego rombu mają miary ?
15 cze 19:18
ja: przekątne rombu mają długość 12 cm i 12 √3 cm , Kąty tego rombu mają miary ?
15 cze 19:43