ciagi
emila: wykaż że jeśli cia an jest rosnący c>0 i d zależy R to ciąg określony za pomocą wzoru
b n=c*an+d jest rosnący
wykaz ze jeśli ciąg an est malejący c<0 i d zależy od R to ciąg określony za pomocą wzoru
bn=c *an+d jest rosnący
15 cze 14:58
Jack:
policz bn+1 i odejmij bn. Z treści wiadomo, że an+1−an>0 (dla rosnącego an) i
przeciwnie dla malejącego an.
15 cze 18:50
Adam:

Jack mam prozbe mam jutro ostatni termin zdawania z matmy 1 poprawiam i bardzo mi zalezy bys
zrobil mi 1 zadanie a reszte zrobie sam tylko musze miec przyklad wtedy zaczaje oto zadanie
w trojkocie ABC kat CAD ma miare 54 stopnie a AB = 10 oblicz dlugosc odcinka AD jezeli AD
jest dwusieczna kata CAB Prosze o pomoc
15 cze 18:58
Adam:

Jack mam prozbe mam jutro ostatni termin zdawania z matmy 1 poprawiam i bardzo mi zalezy bys
zrobil mi 1 zadanie a reszte zrobie sam tylko musze miec przyklad wtedy zaczaje oto zadanie
w trojkocie ABC kat CAD ma miare 54 stopnie a AB = 10 oblicz dlugosc odcinka AD jezeli AD
jest dwusieczna kata CAB Prosze o pomoc
15 cze 18:59
Jack:
a może CAB ma 54o?
15 cze 19:02
Adam: tak sory pomylilo cie mi juz tak jestem zestresowany ze nic nie czaje musze miec to zadanie na
jutro inaczej bedzie 1

pomozesz?
15 cze 19:03
Jack:
∡ CAD = ∡ DAB, a w sumie dają tyle co ∡ CAB, czyli 54o. Policzysz ∡CDA jako różnica
180o−(90+∡ CAD).
Potem ∡BDA= 180o−∡CDA. Teraz znając ∡ BDA i ∡ DAB policzysz ∡DBA w ΔDBA. Na koniec wystarczy
ułożyć odpowiednią funkcję kąta DBA.
15 cze 19:09
Adam: cos54 =0,809
0,809=a10 / *10
0,809* 10=a10 * 10
8,09 = a
cos 27 (bo 54:2=27) =0,891
0,891 * d = ad * d
0,891 * d=a
d= a0,891
d= 9,07
tyle zdolalem obliczyc teraz jak z tego obliczyc dwusieczna to juz nie mam pojecia obliczysz?
15 cze 19:14
15 cze 19:36
xxxxz: nie wiem o co chodzi
16 cze 14:56