planimetria prosze o pomoc jak najszybciej
emila: jeden z boków trójkąta wpisanego w okrą jest jego średnica i ma długość 5 cm . oblicz pole tego
trójkąta jeśli:
a) jest on równoramienny
b)stosunek dł jego pozostałych boków jest równy 1/3
15 cze 14:56
mila: Srednicą jest bok w trójkąta prostokątnego Zawsze jet to przeciwprostokątna czyl w
a równe sa przyprostokątne z tw Pitagorasa a2+b2=c2 a=b c= 5 spróbuj
15 cze 15:05
mila: Emila masz jakieś pytania?
15 cze 15:15
emila: no mogłabyś mi to rozwiązać
15 cze 17:04
mila: nie rozumiesz czegoś czy nie umiesz do kwadratu podnosic?
15 cze 17:06
walet:
pewnie jej się nie chce i czeka na gotowca
15 cze 17:10