gaga:
podobnie jak Ci napisałam w poprzednim

każde wyrażenie z nawiasu
oddzielnie =0
x = - 5 w 2/ delta i x
1 i x
2
w trzecim x=
√5 lub x = -
√5
łacznie cbedziesz mieć pięć rozwiazań
trzy juz Ci napisałam a nastepne dwa jak policzysz deltę
powodzenia

napisz jakie Ci wyszły te pozostałe to sprawdzę
i
pochwalę
gaga:
dla równania kwadratowego obliczamy jego rozwiazania tak!
ax
2 +bx +c=0 --- to równanie kwadratowe
więc widzisz że
x
2 +x - 20 =0 a=1 b= 1 c = - 20
Δ= b
2 - 4*a*c = 1 - 4*1*(- 20)= 1 +80 = 81
√Δ = 9 - b +
√Δ - b -
√Δ
wzory na x
1 = -------------- x
2= -------------
2*a 2*a
czyli wstawiasz do wzorów a b i
√Δ
czyli x
1 =( - 1 +9)/2 x
2 = ( -1 - 9)/2
x
1 = 8/2 x
2 = (-10)/2
x
1 = 4 x
2= - 5
i to są następne dwa rozwiazania
musisz sie tych
wzorów koniecznie nauczyć i
zapamietać
Bardzo Ci współczuje

chciałabym Ci pomóc
ale cóż innego mogę przez internet

Czy juz doszłaś do zdrowia

to napewno nadrobisz materiał
zaległy i dasz sobie radę!

życzę Ci przede wszystkim dużo,dużo zdrowia

Będą ferie świateczne to z pewnościa troszkę materiału nadrobisz

powodzenia

i jak cos to pisz postaramy sie pomóc
