Becia:))) Pomóżcie...: 6x-3y=9
x+5y=-9,5
16 gru 18:33
Aneta: 6x - 3y = 9 / :3
x + 3y = - 9,5 / razy (-2)
potem dodaj stronami
16 gru 21:18
gaga:
2x - y = 3
- 2x - 10y = 19
-------------------
= - 11 y = 22 to y = - 2
2x -(-2) =3 to 2x = 1 to x = 1/2
16 gru 21:33
Aneta: gaga - a co nagle to po diable - wybacz błąd i taki ... bo zadanko za łatwe
2x - y = 3
- 2x - 6y = 19
-------------------
= - 7 y = 22 to y = -22/7
2x -(-22/7) =3 to 2x = 6 i 1/7 to x = 3 i 1/14
chyba dobrze
16 gru 21:39
Aneta: a i też skopałam

oj dziś nie jest dobry dzień na matmę
16 gru 21:40
Aneta: skopałam bo w tym drugim jest 5y a ja .... (pip) ..... brałąm 3y i mi cuda-wianki
wychodziły
gaga masz dobrze -
16 gru 21:46