Iloczyn skalarny wektorowy
Kamila: W trojkacie rownobocznym ABC o boku dlugosci "a" punkty M,N,P sa odpowiednio srodkami bokow
AB,BC,AC. Oblicz : wektory MN o MP , AN o BP, PB o (PC+CN)
14 cze 20:07
Godzio:

MN o MP = |MN| * |MP| * cos60
| | 1 | | 1 | | 1 | | 1 | |
MN o MP = |
| a * |
| a * |
| = |
| a2 |
| | 2 | | 2 | | 2 | | 8 | |
ja już muszę lecieć ale spróbuj sama może coś wykombinujesz

jak coś to bedzie za jakies 1,5h
14 cze 20:21
Kamila: ok poproboje jak by co to zagladnij

i jeszcze raz dziekuje
14 cze 20:23
justyna: PC+CN=PN. dlaczego jest tak..?
6 kwi 17:33