Pojęcie funkcji.
Jimmy: Potrzebuję na jutro zrobić 2 przykłady z funkcji ale nic z tego nie rozumiem, więc czy ktoś
mógłby mi je zrobić.
przykłady: y=2x+1 i y=x+7 , proszę jest to mi bardzo potrzebne.
14 cze 19:56
Godzio: ale co masz z nimi zrobić?
14 cze 19:57
Jimmy: Wykres
14 cze 19:59
Jimmy: To jak ,zrobi ktoś?
14 cze 20:10
Jimmy: Pilnie mi to potrzebne ,czy mógłby mi ktoś to zrobić? tutaj trzeba zrobić wykres funkcji
liniowej
14 cze 20:49
Amaz:
nie masz w zeszycie podobnych przykładów, żeby sobie analogicznie zrobić samemu?
14 cze 21:14
Godzio:
y = 2x + 1 − podstawiasz 2 pkt które są wygodne
np x = −1 => y = −1 , x = 0 => y = 1
tak samo z 2
y = x + 7 x = −3 => y = 4 x = −4 => y = 3
14 cze 21:58