iloczyn skalarny wektorowy
Kamila: Oblicz wektory: a O b jesli :
a) wektor a = [−2,1] , wektor b = [3,1]
b) wektor a = [3,−2] , wektor b = [1,−4]
14 cze 19:54
Godzio:
a) a o b = [−2,1] o [3,1] = −6 + 2 = −4
b) a o b = [3,−2] o [1,−4] = 3 + 8 = 11
14 cze 19:56
Kamila: Oblicz cos kąta (wektory a,b) jesli
wektory a O b = pierwiastek z 5
wektory a O a = 5/3
wektory b O b = 20
zrobisz jeszcze to
14 cze 19:57
Godzio:
a o b =
√5
b o b = 20
spróbuj dojść sama
| | 5 | |
a12 + a22 = |
| i co musisz zrobić czy obliczyć długość wektora a ? |
| | 3 | |
14 cze 20:10
Kamila: wielkie dzieki juz sobie poradze mozesz zobaczyc jeszcze jedno dodalam przed chwila na glowna
ciezke dla mnie to zadanie
14 cze 20:11