funkcja liniowa
IfF: Pilnie proszę o pomoc

Podstawami trapezu ABCD są boki AB i CD. Napisz równanie prostej zawierającej wysokość tego
trapezu jeśli:
A=(−3, 2), B=(4,1), C= (3, −1)
14 cze 19:20
mila: wysokość jest pod kątem prostym do podstawy czyli możemy powiedzieć ,ze jest to fragment
prostej prostopadłej( przechodzacej przez punkt C) do ab .najpierw napisz wzór na współczynnik
kierunkowy prostej i podstaw do niego współrzedne z A iB póżniej pamietając ,ze a2=−1/a1
napisz równanie prostej prostopadłej Rozumiesz?
14 cze 21:48