zadanko
dominikaa: Narysuj wykres funkcji linniowej x+5,oblicz jej miejsce zerowe.Jakie punkty moge przyjąć?
14 cze 18:10
R.W.16l: f(x)=x+5
f(x)=0, x=?
x+5=0
x0=−5
14 cze 18:12
dominikaa: a w tym narysowaniu tego wykresu to jakie punkty moge przyjąć np (0;5) a w drugim ?
14 cze 18:14
R.W.16l: jakim drugim? po co jakieś punkty przyjmować? miałaś obliczyć miejsce zerowe, to obliczyłem (i
na 100% też tak jest na wykresie), że x zerowo to −5... bo nie łapię o so si chodzi
14 cze 18:35
morfepl: coś dziś
R.W.16l większość swoich wyników oceniasz procentowo
14 cze 18:38
R.W.16l: bo lubię procenty...
14 cze 18:47
Jack:
masz dopiero 16l !
14 cze 18:48
dominikaa: CHODZI MI O NARYSOWANIE TEJ FUKCJI
14 cze 20:06
R.W.16l: i cóż iz tewo? w grudniu już 17, czyli blisko do 18

aaaa, to w takim razie możesz wziąć takie punkty jak (−5;0) i (0;5)

myślałem, że to jest
zbyt proste by się pytać o narysowanie... funkcji x+5
a żebyu skomplikować dodam, że to translacja funkcji g(x)=x o wektor (0; 5) LUB o wektor (−5;
0), a skomplikować (bo to nic trudnego) bo skoro nie umiesz narysować wykresu f(x)=x+5 to o
translacji na pewno nie syuszauaś
Wybacz
14 cze 20:23