matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz.
Aniss:
Oblicz. sin
2
40
o
+ sin
2
50
o
+ sin
2
60
o
14 cze 14:31
Godzio:
sin
2
50 = sin
2
(90−40) = cos
2
40
3
3
sin
2
40 + cos
2
40 + sin
2
60 = 1 +
= 1
4
4
14 cze 14:38