matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Fizyka
Kasia:
Gaz ma gęstość d w temperaturze T. Wyznacz ciśnienie tego gazu.
14 cze 14:15
Mateusz:
m
wykorzystuje rownanie Clapeyrona pV = nRT oraz wzor na gęstosc d =
ze wzoru na gęstosc
v
m
wyznaczam v =>v =
i podstawiam do rownania Clapeyrona
d
m
m
p*
= nRT => zeby wyznaczyc p dziele przez
....dokoncz
d
d
14 cze 14:53
Kasia:
Ok, dzięki. Dalej poradzę sobie sama. Miałam tylko problem jak je zacząć.
14 cze 14:56
A:
αβγδ
26 lis 20:59
A:
Kocham Cię Oluśśśś ≈ +
∞
26 lis 21:00