Kilka pochodnych
Handi: Oblicz pochodne:
f(x)=3
f(x)=2x
f(x)=x2
f(x)=√x
f(x)=4x3
f(x)=x3
14 cze 14:00
14 cze 14:02
Handi:
f(x)=3 f(x)'=0
f(x)=2x f(x)'=2
f(x)=x2 f(x)'=2x
f(x)=√x f(x)'=12√x
f(x)=4x3 f(x)'=12x2
f(x)=x3 f(x)'=0
Dobrze?
14 cze 14:39
Jack:
ostatnie niedobrze.
14 cze 15:16
Handi: To jak to ostatnie powinno wyglądać? Przeglądam te wzory i już sama nie wiem z czego
skorzystać...
15 cze 10:23
Bogdan:
Piszemy tak: f'(x), a nie tak: f(x)'
| | 1 | | 1 | |
Jeśli f(x) = |
| x, to f'(x) = |
| |
| | 3 | | 3 | |
15 cze 11:59
Handi: Dzięki
15 cze 12:10