16 gru 18:15
,,adii: oj nie opisanego tylko wpisanego
16 gru 18:21
gaga:
Rk= 2/3 * hΔ hΔ= 1/2 * a*√3 a= 12
to
h=6√3 cm R= 2/3 * 6√3= 4√3
Pk= π R2 Pk= 16*3*π= 48π cm2
Obk= 2 π R= 8√3 cm
16 gru 18:25
,,adii: a opisanego
16 gru 18:26
gaga: Nooooooo


to zupełnie co innego
ale już masz poprzednie

czyli tylko zmień ,że
r= 1/3 * h
Δ policz sama ,bo to już proste
tylko zmienić na 1/3 * h
Δ ok?
16 gru 18:27
16 gru 18:29
gaga:
opisanego to R= 2/3 * hΔ
wpisanego to r= 1/3 * hΔ
16 gru 18:30
,,adii: no ale wlasnie mi nie wychodzi to opisane
16 gru 18:35
,,adii: mozesz rozpisac
16 gru 18:39
gaga:
Dla opisanego masz juz rozwiązanie w pierwszym!
Więc nie bardzo wiem o co pytasz?
17 gru 13:56